Αλβανία: «Πολιτικό εργαλείο του Έντι Ράμα έγιναν οι υπηρεσίες ασφαλείας»


 Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα (δ) και ο προτεινόμενος από τον ίδιο Γκεντ Τσακάι για υπουργός Εξωτερικών
 
Ιανουάριος 11, 2019. 18:23

Τίρανα.


Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Φλαμούρ Νόκα, αντέδρασε  άμεσα με τη δημοσίευση ότι ο προτεινόμενος Κοσοβάρος για υπουργός Εξωτερικών, Γκεντ Τσάκα, απέκτησε πιστοποιητικό ασφαλείας από  τη Διεύθυνση Ασφαλείας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών- ΔΑΔΠ.


Ο Νόκα αναφερόμενος σε αυτήν την προκλητική ενέργεια του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον επικρίνει ότι κατέστησε τη ΔΑΔΠ εργαλείο για τις πολιτικές του επιλογές.


«Η Διεύθυνση Ασφαλείας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών- ΔΑΔΠ παραδέχθηκε ότι παραβίασε τους ισχύοντες νόμους και έγινε πολιτικό εργαλείο στα χέρια του Έντι Ράμα.


Η ΔΑΔΠ έκανε κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ και σε κανέναν υπάλληλο. Έβγαλε πιστοποιητικό ασφαλείας για τον Γκεντ Τσακάι μέσα σε 24 ώρες!


Δεν υπάρχει δυνατότητα επαλήθευσης για ένα άτομο μέσα σε 24 ώρες σε δύο κράτη. Η παραβίαση του νόμου είναι αδιαμφισβήτητη και όλες οι διαδικασίες στη Διεύθυνση Ασφαλείας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών έγιναν με εντολή του Έντι Ράμα», είπε ο βουλευτής.

 Ο Γκεντ Τσακάι προτάθηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, αλλά απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας ως ακατάλληλος.
 

boldnews.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr