Ο Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ Σκοπίων για το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ



Ιανουάριος 28, 2019. 19:28


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πρωτοκόλλου προσχώρησης, που έχει προγραμματισθεί να υπογραφεί σύντομα από τους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών-μελών της Συμμαχίας, θα ακολουθηθεί από μια πρόσκληση προς τον Ντιμίτροφ για την παρουσία του στην τελετή της υπογραφής του πρωτοκόλλου, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι ο Στόλτενμπεργκ απάντησε στην επιστολή  του Ντιμίτροφ, της 21ης Ιανουαρίου, κατά την οποία  η πλευρά των Σκοπίων εξέφρασε την προθυμία και την ικανότητα του κράτους να αποδεχθεί και να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της ‘Βόρειας Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ.


«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης, αρχίζει το επόμενο στάδιο της διαδικασίας προσχώρησης, ακολουθούμενη από  την κύρωση του Πρωτοκόλλου  στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών.


1tv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr