Η σερβική αστυνομία συνέλαβε υφυπουργό του Κοσσυφοπεδίου



Ιανουάριος 2, 2019. 20:58

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και υφυπουργός Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, Μπόμπαν Στάνκοβιτς συνελήφθη σήμερα από τη σερβική αστυνομία στο συνοριακό σταθμό Σερβίας και Κοσόβου, Μερντάρε, όπως δημοσιεύει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων  MIA’.


Η είδηση έγινε γνωστή από σημείωμα του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, στο Facebook, όπου σημειώνει ότι «συνεχίζεται η προκλητική και μη εποικοδομητική στάση του σερβικού κράτους προς τους πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου".


Ο Χαραντινάι ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Στανκοβιτς χωρίς εξηγήσεις και τον παρέδωσαν σε άνδρες  της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας της Σερβίας (BIA), οι οποίοι τον ανέκριναν.


«Καλούμε τις σερβικές αρχές να σταματήσουν αυτήν την άσκηση πίεσης στους πολίτες Σέρβους που θέλουν να χτίσουν τη ζωή τους στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα κράτος για όλους τους πολίτες του και δεν θα δεχθούμε αυτόν τον τρόπο εκφοβισμού τους», είπε ο Χαραντινάι.


novamakedonija.com.mk



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr