Σκόπια: Η τουρκική πρεσβεία καταδικάζει την χρηματοδότηση προς την ‘Ζαμάν’





Ιανουάριος  30, 2019. 14:49

 Η τουρκική πρεσβεία στην πΓΔΜ,  καταδίκασε την κίνηση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την εφημερίδα του Φετιουλάχ Γκιουλέν που εκδίδεται  στα Σκόπια, βάσει ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης των έντυπων μέσων ενημέρωσης.


Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ενέκρινε τη χρηματοδότηση σε 11 εφημερίδες που τυπώνονται στα Σκόπια και μέσα σε αυτές  συμπεριλαμβάνεται η εφημερίδα «Zaman Makedonia» που εκπροσωπεί συμφέροντα του ιεροκήρυκα του Ισλάμ Φετιουλάχ Γκιουλέν.

https://www.echedoros-a.gr/2019/01/700.html

Μάλιστα η εφημερίδα «Zaman Makedonia» λαμβάνει € 14.700.

Η Άγκυρα- σύμφωνα με το δημοσίευμα-  κατηγορεί τον Φετιουλάχ Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του  Ερντογάν και τη διείσδυση οπαδών του στους τουρκικούς θεσμούς, ιδιαίτερα στην αστυνομία, στο στρατό και στο δικαστικό σώμα.


Η πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια καθώς και πολιτικοί τουρκικής καταγωγής στη χώρα αυτή έχουν καταδικάσει την απόφαση της χρηματοδότησης της ‘Ζαμάν’, που την χαρακτηρίζουν ως όργανο του «τρομοκράτη Γκιουλέν».


Το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης των Σκοπίων βρίσκεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του  υπουργού  Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ που επισκέφθηκε πρόσφατα την Τουρκία, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr