Το Κοσσυφοπέδιο καταδίκασε τη φυλάκιση των τριών Αλβανών από τη Σερβία



Ιανουάριος 9, 2019. 09:07

Η Πρίστινα καταδίκασε έντονα την φυλάκιση των τριών Αλβανών που έγραφαν συνθήματα ‘UCK’ σε παράθυρα σερβικών αυτοκινήτων στο Βελιγράδι και καλεί τους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση σε αυτήν την ‘αντι-ευρωπαϊκή’ συμπεριφορά της Σερβίας, γράφει η αλβανική ‘Shqiptaria’.



Το αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου καταδικάζει απερίφραστα την καταδίκη των τριών νεαρών με ποινή φυλάκισης  55 ημερών για την αναγραφή  των αρχικών γραμμάτων του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UÇK) σε αυτοκίνητα που είχαν σκεπαστεί από το χιόνι, στο Βελιγράδι.


Η ανακοίνωση της Πρίστινα αναφέρει ότι «σε μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κανείς δεν μπορεί να καταδικάζεται γιατί εξέφρασε τη γνώμη του ή παρουσιάζει διαφορετική πεποίθηση».


Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου χαρακτηρίζει το καθεστώς στη Σερβία ως μη δημοκρατικό και μη φιλελεύθερο, που προκαλεί φόβο και μίσος σε ό, τι είναι αλβανικό και προέρχεται από το Κοσσυφοπέδιο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr