Κοσσυφοπέδιο: Διαμαρτυρία Αλβανών κατά Σέρβων προσκυνητών



Ιανουάριος 6, 2019. 16:04

Αλβανοί στην πόλη Τζιακόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου, συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν Σέρβους προσκυνητές που ήρθαν για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία στην παλιά εκκλησία της πόλης.



Ο Ετνίκ Μπερίσα, πολιτικός ακτιβιστής στην πόλη  Τζιακόβιτσα (οι Αλβανοί την ονομάζουν Γκιακόβε), δήλωσε ότι δεν υπάρχει διοργανωτής στη διαμαρτυρία και ότι οι Αλβανοί, τη θρησκευτική  αυτή ημέρα των Σέρβων χριστιανών συγκεντρώνονται κάθε χρόνο με εκκλήσεις που γίνονται στο Facebook, για τους εμποδίσουν να πάνε στην εκκλησία.

Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι η διαμαρτυρία δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα.

Στην έκκληση στο Facebook αναφέρεται: 


«Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν μαζί μας την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στην οδό «Μπρετερέσα Τέουτα» (Βασίλισσα Τέουτα) στις 08:00. Θα διαμαρτυρηθούμε και φέτος ειρηνικά. Η διαμαρτυρία μας αποδεικνύει ότι η Γκιακόβε δεν έχει ξεχάσει. Η προσέλευσή μας αποδεικνύει ότι η Γκιακόβε επιδιώκει δικαιοσύνη για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το σερβικό καθεστώς οπουδήποτε στο Κοσσυφοπέδιο. Η Γκιακόβε δεν θέλει να ξεχάσει! Η Γκιακόβε θέλει δικαιοσύνη!», γράφει η ιστοσελίδα του Κοσόβου «zeri.info».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr