Αλβανία: Εκδήλωση Αλβανοτσάμηδων για την ίδρυση του συλλόγου ‘Τσαμουριά’



Ιανουάριος 20, 2019. 09:46

Τίρανα.

Σε εκδήλωση για την 28η επέτειο της ίδρυσης του πατριωτικού Συνδέσμου ‘Τσαμουριά’, ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ιντρίζι, αναφέρθηκε στη δημιουργία του, τον Ιανουάριο του 1991, που όπως είπε ‘αποτέλεσε τον πρώτο πατριωτικό σύλλογο στην Αλβανία.



Εκθείασε τις δραστηριότητες του συλλόγου αυτού για την προώθηση του προβλήματος των Αλβανοτσάμηδων και τόνισε ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ένωσης – PDIU, έκανε γνωστό το θέμα αυτό σε όλους τους Αλβανούς.


Ο Ιντρίζι είπε ότι το πρόβλημα των Αλβανοτσάμηδων δεν αποτελεί ντροπή, αλλά τιμή για τους Αλβανούς, προσθέτοντας ότι δεν ήταν εύκολο να υπάρχει μια φωνή για αυτούς «γιατί τα ελληνικά πλοκάμια» ήταν και είναι σταθερά στην αλβανική πολιτική.



Τόνισε ότι είναι άδικο για οποιαδήποτε Αλβανό να χρησιμοποιεί τους Αλβανοτσάμηδες για τις πολιτικές επιδιώξεις του.


Ο επικεφαλής του PDIU, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ντροπή για την Ελλάδα η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, γιατί δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου.


Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το λεγόμενο ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων πρέπει να ανοίξει στο ΝΑΤΟ.


«Οι 76 χιλιάδες ψήφοι του PDIU δεν είναι απλά ένας αριθμός, αλλά άνθρωποι που εμπιστεύονται το κόμμα μας», δήλωσε ο Σπετίμ Ιντρίζι.


Ανέφερε, ακόμη, ότι η  αποχώρησή του κόμματος του,  από την κυβέρνηση και η ένταξη του στην αντιπολίτευση έγινε με γνώμονα τα συμφέροντα  των Αλβανοτσάμηδων.


syri.net, 27.al,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr