Η Κροατία δεν αγοράζει τα F-16 του Ισραήλ- λόγω εμποδίων από τις ΗΠΑ



Ιανουάριος 11, 2019. 19:12

Η Κροατία δεν θα αγοράσει, τελικά, μαχητικά αεροσκάφη F-16 από το Ισραήλ, αφού η ισραηλινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει άδεια από τις ΗΠΑ, όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία που είχε συνάψει για την απόκτησή τους, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.


Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δέχθηκε τον Γενικό Διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας Ούντι Άνταμ, ο οποίος του διεμήνυσε ότι το Ισραήλ δεν έλαβε άδεια από τις ΗΠΑ για τη μεταπώληση των F-16 Barak.


Η κυβέρνηση της Κροατίας θα ακυρώσει την απόφαση που είχε λάβει για την αγορά των μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ωστόσο, δεν παραιτείται από τους στόχους της να εκσυγχρονίσει την αεροπορική δύναμη της χώρας.


Η Κροατία είχε λάβει απόφαση να αγοράσει 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16  από το Ισραήλ έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι ισραηλινές τεχνικές εταιρείες θα τοποθετούσαν σε αυτά εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Υπήρχε όμως μία ρήτρα από τις ΗΠΑ ότι δεν δύναται να μεταπωλήσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 χωρίς την άδεια τους.


money.bg

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr