Τα μαχητικά F-16 για τη Βουλγαρία θα κατασκευασθούν στην Ινδία



Ιανουάριος 22, 2019. 08:59

Τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16 Viper, για τα οποία διαπραγματεύεται η Βουλγαρία, θα κατασκευασθούν- είναι σχεδόν βέβαιο- στην Ινδία.


Η αμερικανική εταιρεία «Lосkhееd Маrtіn» προτίθεται να ανοίξει νέο εργοστάσιο στην ασιατική χώρα και να μετακινήσει την παραγωγή αμερικανικών αεροσκαφών σε αυτήν, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την προτίμηση των αρχών του Νέο Δελχί.


Η εταιρεία θα καταστήσει την Ινδία το μοναδικό κέντρο παραγωγής F-16 στον κόσμο για να εξυπηρετήσει τόσο τον ινδικό στρατό όσο και τις ξένες αγορές, δήλωσε στο Reuters, o Βίβεκ Λαλ, αντιπρόεδρος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Lосkhееd Маrtіn.


«Η παραγγελίες εκτός αυτών της Ινδίας, είναι για περισσότερα από 200 αεροσκάφη και η αξία τους, στην αρχική εκτίμηση απόκτησης, είναι πιθανόν να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Λαλ.


Μέχρι τώρα, μόνο τα πτερύγια των μαχητικών επρόκειτο να παραχθούν  στην πυκνοκατοικημένη αυτή ασιατική χώρα. Τα ίδια τα αεροπλάνα έπρεπε να συναρμολογηθούν στο Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας, αλλά η παραγωγή τους θα γινόταν τελικά πιο ανατολικά.


Το Μπαχρέιν και η Σλοβακία έχουν επιλέξει ήδη το F-16 Вlосk 70, το οποίο προσφέρεται επίσης στην Ινδία, ενώ η Βουλγαρία διαπραγματεύεται  για αυτά.


«Έχουμε συνομιλίες με τη Βουλγαρία και αρκετές άλλες χώρες, συγκεκριμένα με 10 χώρες, υπάρχει ένα είδος μαζικής ζήτησης των F-16”, είπε ο επικεφαλής.


Άλλωστε, η Ινδία ζητά 42 μοίρες μαχητικών, ή περίπου 750 αεροσκάφη, για να αμυνθεί σε πιθανές επιθέσεις από την Κίνα και το Πακιστάν. 
Η χώρα προετοιμάζεται να αποσύρει τα παλιά ρωσικά МіG-21 και να τα αντικαταστήσει με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.


money.bg



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr