Βουλγαρία: Τα ρωσικά μαχητικά Mig-29 θα αντικατασταθούν με αμερικανικά F-16



Ιανουάριος 9, 2019. 18:46

Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο έναρξης  διαπραγματεύσεων για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών «Lockheed Martin F-16» από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντικατάσταση του στόλου των ρωσικών μαχητικών «Mig-29», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, όπως σημειώνει η Ραδιοτηλεόραση Βοϊβοδίνας [Радио-телевизија Војводине].

 
«Η κυβέρνηση έχει προτείνει στο Κοινοβούλιο να της επιτραπεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αγοράσει νέα πολεμικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

 
Το υπουργείο είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται νέες άδειες και συμφωνίες για την  παράδοση αεροσκαφών προς τη Βουλγαρία, πράγμα που δεν συνέβη με τις προσφορές που είχε από τη Σουηδία και την Ιταλία.


Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τη βουλγαρική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνία που θα είναι σύμφωνη με τον βουλγαρικό προϋπολογισμό και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.
rtv.rs
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr