Αλβανία: Η εταιρεία Shell αποσύρεται από την έρευνα πετρελαίου στο Εθνικό Πάρκο Ζαγορίου


https://www.youtube.com/watch?v=wYtCkHqOG-g

Ιανουάριος 27, 2019. 18:41.


Μετά την αντίδραση των κατοίκων και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα εναντίον της έρευνας, σε μια σύντομη δήλωση προς τα ΜΜΕ, ο διευθυντής της Shell στην Αλβανία Ρόχαν Ντ’ Σουζά, είπε: 



«Παρά τα αποτελέσματα της σεισμικής μελέτης που η εταιρεία σχεδιάζει στο Μπλοκ 4, η Shell δεν θα πραγματοποιήσει απαιτητικές δραστηριότες γεώτρησης στην προστατευμένη υποζώνη του Ζαγορίου, η οποία απολαμβάνει ιδιαίτερη προστασία από την αλβανική νομοθεσία».


Κάτοικοι του Πωγωνίου και του Ζαγορίου απέρριψαν την Πέμπτη τις προτάσεις των εκπροσώπων της εταιρείας Shell, οι οποίοι εξήγησαν το έργο αναζήτησης πετρελαίου στο Μπλοκ 4 και μαζί τους  προστέθηκε και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.


«Η συζήτηση για την έρευνα πετρελαίου στο Εθνικό Πάρκο Ζαγορίου είναι ευπρόσδεκτη να θυμόμαστε ότι:  Έχουμε ανακοινώσει το Εθνικό Πάρκο μετά το πρόγραμμα προστασίας των ομορφιών της φύσης μας, τη γη, το λατομείο κλπ. Πώς μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάνοιξη πηγαδιών- πετραλαιοπηγών; Δεν προχωράει», έγραψε ο Ράμα στο Twitter.


Υπενθυμίζεται ότι το Ζαγόρι ανακηρύχθηκε Φυσικό Πάρκο και τέθηκε υπό προστασία τον Ιούλιο του 2018.


top-channel.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr