Αλβανία: Κοινωνική αναστάτωση με βιασμό 13χρονης από 14χρονους


Φεβρουάριος 10, 2019. 14:42

Τίρανα.

Δεκάδες πολίτες ενώθηκαν για να διαμαρτυρούν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας μετά από τον βιασμό μιας 13χρονης από ομάδα 14χρονων και έναν 13χρονο στην Καβάγια.

Η σεξουαλική κακοποίηση που απασχολεί αρκετές ημέρες τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, ξεσήκωσε εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν σε πολλές πόλεις .


Η πορεία των διαμαρτυρομένων ήταν σιωπηλή, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ζητώντας μόνο την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική βία.

Η συγκέντρωση των πολιτών έγινε μέσω του Facebook και σε αυτήν συμμετείχαν φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.


Ένας από τους διαδηλωτές προειδοποίησε ότι αυτή η διαμαρτυρία είναι μόνο η αρχή.

 «Οι Αλβανίδες και τα κορίτσια δεν μπορούν πλέον να υπομένουν άβουλες τον βιασμό. Οι διαμαρτυρίες θα πολλαπλασιασθούν, η σιωπηλή πορεία συμβολίζει την σιωπή των αρχών», είπε χαρακτηριστικά.


Οι αντιδράσεις των διαμαρτυρομένων ήταν κοινές, ζήτησαν την τιμωρία των  ανήλικων που συμμετείχαν σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη, σημειώνει η syri.net.


Άλλα δημοσιεύματα  στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας αποκάλυψαν ότι ανήλικοι δεν γνώριζαν ότι η πράξη αυτή (του βιασμού της 13χρονης) ήταν αδίκημα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr