«53 χρόνια Αλβανο-κινεζικής φιλίας»- αντιδράσεις



Φεβρουάριος 3, 2019. 17:10

"Η σημαία της Κίνας ανάμεσα στις αλβανικές, στο διεθνές αεροδρόμιο Ρίνας των Τιράνων, για τα 53 χρόνια των αλβανο-κινεζικών σχέσεων, έφτανε για να αντιδράσει βουλευτής της αντιπολίτευσης από το Δημοκρατικό Κόμμα".



Ο Τριτάν Σέχου στη σελίδα του στο Facebook κατακρίνει την ανάρτηση της σημαίας της Κίνας στο διεθνές αεροδρόμιο της Αλβανίας και το χαρακτηρίζει ως  διπλωματικό σκάνδαλο.


Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αντί να τοποθετήσουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αναρτήσει την κινέζικη. 

Σύμφωνα με τον Σέχου η Αλβανία ως υποψήφια χώρα της ΕΕ, δεν πρέπει να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα και την χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη ενέργεια και παραπλανητική που δείχνει ότι πάλι η χώρα στρέφεται προς την Ανατολή...


Τα Τίρανα χαιρέτισαν το κινεζικό νέο έτος


Τα Τίρανα χαιρέτισαν για πρώτη φορά, χθες το βράδυ,  το κινεζικό νέο έτος. 

Η πλατεία ‘Σκεντέρμπεη’ γέμισε χθες το βράδυ από φώτα και από  τις ιδιόμορφες ενδυμασίες των δεκάδων Κινέζων που ζουν και εργάζονται στην Αλβανία, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν να υποδεχθούν το νέο κινεζικό έτος.


Οι Κινέζοι γιόρτασαν  σύμφωνα με τις παλιές παραδόσεις τους και σε αυτή τη γιορτή συμμετείχε  ο δήμαρχος των Τιράνων Εριόν Βελιάι που ήταν ντυμένος με παραδοσιακή κινεζική ενδυμασία.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού Έλβα Μαργαρίτη, ο πρέσβης της Κίνας στα Τίρανα Ζου Ντινγκ, πολλοί πολίτες των Τιράνων που βλέπουν  με συμπάθεια τον κινεζικό πολιτισμό και τις εκδηλώσεις του νέου έτους.


Ο δήμαρχος των Τιράνων συνεχάρη  το νέο κινεζικό έτος και επαίνεσε τη συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Κίνας.


«Απευθύνω ιδιαίτερο χαιρετισμό στους 300 Κινέζους πολίτες που ζουν στα Τίρανα. Τα Τίρανα σήμερα είναι μια πόλη με πάνω από 100 εθνικότητες, μια πραγματική μητροπολιτική πόλη», είπε ο Βελιάι, όπως γράφουν τα ΜΜΕ της Αλβανίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr