«Ύποπτος ο σκοπός της δημιουργίας της Air Albania»- Ελβετικό δημοσίευμα



Φεβρουάριος 6, 2019. 20:08

Το σχεδιαζόμενο έργο για τη δημιουργία  αλβανικής εθνικής αεροπορικής εταιρείας, με την ονομασία «Air Albania» είναι ύποπτο, γράφει η «CH Aviation».



Η ελβετική ιστοσελίδα  που ειδικεύεται στις εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών σημειώνει ότι το έργο «Air Albania» έχει ξεχασθεί, ενώ τα αεροσκάφη που θα δίδονταν από την «Turkish Airlines», έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.


Η ιδέα για την ίδρυση της εθνικής  αεροπορικής εταιρείας ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2017, ως κοινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Η πρωτοβουλία επισημοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα


Τον Ιούνιο του 2018 δημιουργήθηκε η εταιρεία «Air Albania με μετόχους τις «Turkish Airlines», «MDN Investment» και «Albcontrol». 

Αμέσως μετά την ίδρυση, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προθεσμίες που θα μπορούσαν οι Αλβανοί να ταξιδεύσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.


Μάλιστα, οι Μπελίντα Μπαλούκου, σημερινή διευθύντρια υποδομής, τότε διευθύντρια του AlbControl, υποσχέθηκε ότι οι Αλβανοί τελικά θα γλυτώσουν από τις αλμυρές τιμές που πληρώνουν μέχρι σήμερα.


Αλλά το σχέδιο της κυβέρνησης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εχέγγυο, τουλάχιστον όσον αφορά τις προθεσμίες.


Επισήμως, οι αλβανικές αρχές αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία λήψης των απαραίτητων αδειών από διεθνείς οργανισμούς και ότι το έργο προχωρεί σύμφωνα με το σχέδιο.


Αλλά, οι σκεπτικιστικές φωνές για τη μοίρα της εταιρείας έχουν αυξηθεί δραματικά, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση…


arbresh.info
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr