Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Κοσσυφοπεδίου: Αναστέλλουν τη χορήγηση βίζας σε όλους τους πολιτικούςΦεβρουάριος 1, 2019. 08:40

Τα πρώτα μέτρα κατά του Κοσσυφοπεδίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  άρχισαν με την αναστολή των θεωρήσεων στους πολιτικούς της Πρίστινα.

Ο συμπρόεδρος της ομάδας διαλόγου με τη Σερβία, Σπεντ Αχμέτι, όπως γράφει η ‘Gazeta Prishtina άρχισαν οι κυρώσεις, αφού η διεθνής κοινότητα ζητά την αναστολή του μέτρου  της δασμολόγησης των σερβικών προϊόντων.


Ο Αχμέτι στην ραδιοτηλεόραση  ‘Ντουκαγίνι’ δήλωσε ότι η Αμερική επιδιώκει την κατάργηση του φόρου, ενώ ο πρωθυπουργός Χαραντινάι είναι αντίθετος με την κατάργηση αυτή. 

Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα η Αμερική είχε φιλικές διαθέσεις και πίστευε ότι δεν θα επέβαλε  κυρώσεις στο Κοσσυφοπέδιο.


«Ο πρέσβης  Κόσνετ είπε ότι εμείς με το Κοσσυφοπέδιο είμαστε φίλοι, αλλά σας ζητάμε να μας ακούσετε γιατί έχει να κάνει με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Δεν είναι καιρός για απειλές», είπε.


Ο πρόεδρος του PSD δήλωσε ότι η Αμερική έχει ήδη προειδοποιήσει, απαγορεύοντας τώρα σε όλους τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ.


«Το πρώτο βήμα που έλαβε η Αμερική, είναι ότι δεν χορηγεί βίζα για τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου, είτε αυτοί είναι από την κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση. Δεν θα το έλεγα ως επίσημη απόφαση. Ωστόσο,  λένε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί αυτό το μέτρο χωρίς την αναστολή του φόρου (100% στα σερβικά προϊόντα).


Ο Αχμέτι πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί δεν θα αρρωστήσουν αν δεν πάνε στις ΗΠΑ, αλλά ότι πρέπει να κατανοήσουν ποια είναι η θέση του Κοσσυφοπεδίου.


«Πρέπει να κάνουμε ένα ειλικρινές  βήμα προς την Αμερική: να επιστρέψουμε στις άνευ όρων συνομιλίες με τη Σερβία», δήλωσε ο Σπεντ Αχμέτι, μεταξύ των άλλων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr