Βουλγαρία: «Ο πυρηνικός σταθμός Μπέλενε δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη Ρωσία»



Φεβρουάριος 5, 2019. 19:17

Ο πυρηνικός σταθμός του Μπέλενε δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή της ρωσικής εταιρείας ‘Ροσατόμ’ που είναι η κατασκευάστρια του εξοπλισμού.


Αυτό δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούτζκα Πέτροβα σε απάντηση ερωτήσεων από τους πρεσβευτές της ΕΕ στη Βουλγαρία με θέμα τον «Πυρηνικό Σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Μπέλενε».


Σήμερα, όπως αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα, η Πέτκοβα πραγματοποίησε συνάντηση με τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλία της ρουμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης η Βουλγάρα υπουργός Ενέργειας παρουσίασε στους πρέσβεις της ΕΕ τις προτεραιότητες για πρωτοποριακή ενέργεια.


Οι πρέσβεις  πραγματοποίησαν πάνω από 15 ερωτήσεις στην υπουργό και το κύριο ενδιαφέρον αφορούσε το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε και τις τιμές της ηλεκτρικής εταιρείας στο χρηματιστήριο.


Η Πέτκοβα διευκρίνισε ότι μόνο η ‘Ροσατόμ’ μπορεί και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου Μπέλενε, ενώ ανέφερε ότι η κινεζική CNNC, η κορεατική KHNP, η γαλλική Framatom και η αμερικανική General Elecric δεν έδειξαν ενδιαφέρον.


news.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr