Αλβανός ιστορικός: Συμφωνώ με την ανταλλαγή βόρειας Μιτρόβιτσας με το Πρέσεβο



Φεβρουάριος 7, 2019. 21:18

Ο ιστορικός Πελούμπ Τζούφι θεωρεί ότι η βόρεια Μιτρόβιτσα  είναι πηγή προβλημάτων όχι μόνο για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και για τη Σερβία,  και ότι συμφωνεί να δοθεί με αντάλλαγμα το Πρέσεβο.


Προσκεκλημένος στην  εκπομπή ‘Αρένα’, ο Τζούφι εξήγησε ότι στα βόρεια του Κοσόβου σημειώθηκε εθνοκάθαρση.


«Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε κάποια από τα αλβανικά εδάφη που βρίσκονται ανατολικά. Είναι το Πρέσεβο, η Μέντβετζα και το Μπουγιάνοβατς, όπου υπάρχει μια ανησυχητική κατάσταση, λόγω της μείωσης του (αλβανικού) πληθυσμού, εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργούν οι Σέρβοι, με πιέσεις στρατιωτικές, διοικητικές και αστυνομικές.


Υπάρχει μια τάση  εκκένωσης αυτών των περιοχών, νομίζω ότι με την εδαφική ανταλλαγή, θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Κοσσυφοπέδιο, εάν βέβαια, μιλάμε για τέτοιες αλλαγές. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στο βόρειο κομμάτι (του Κοσόβου) έχει γίνει εθνική κάθαρση – δεν υπάρχουν Αλβανοί.


Η Μιτρόβιτσα είναι σήμερα μία εστία της σερβικής επιθετικότητας, του εθνικισμού και της σερβικής εγκληματικότητας. Η Βόρεια Μιτρόβιτσα είναι το επίκεντρο των προβλημάτων όχι μόνο για το Κοσσυφοπέδιο αλλά και για τη Σερβία. 


Θα συμφωνούσα  (σε ανταλλαγή) με το Πρέσεβο  και άλλων επαρχιών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


telegraf.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr