Το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας διευρύνει τη λογοκρισία



Φεβρουάριος 22, 2019. 08:50

Σύμφωνα με την Έκθεση Παρακολούθησης των ΜΜΕ, η Τουρκία έχει λογοκρίνει 2950 άρθρα και ειδήσεις στο διαδίκτυο κατά το 2018.

Οι τουρκικές αρχές έχουν μπλοκάρει επίσης, 77 Tweets,  22 αναρτήσεις και 5 βίντεο στο Facebook, 10 ιστοσελίδες, έχει λογοκρίνει 8 εφημερίδες, δύο τηλεοπτικά κανάλια, δύο δημόσιες προσωπικές επιστολές  και μία σειρά από συνεντεύξεις.


Επιπλέον, η Wikipedia η πιο δημοφιλής ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο, έχει μπλοκαρισθεί από το 2017 και έκτοτε δεν παρουσιάζεται στην Τουρκία, όπως γράφει η Bianet.


Η έκθεση προσφέρει επίσης μια επισκόπηση της σημερινής κατάστασης των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, η οποία καταλαμβάνει την 157η θέση  από τις 180 χώρες  στην Ελευθερία του Παγκόσμιου Τύπου για το 2018, από τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα».


Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, έχουν ανασταλεί δεκάδες εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικά κανάλια καθώς η λογοκρισία εξαπλώθηκε σε όλο το φάσμα της ενημέρωσης, όπως και στα τραγούδια, κυρίως, των μειονοτήτων και έχουν συλληφθεί και φυλακισθεί πάνω από 120 δημοσιογράφοι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr