Τα σερβικά ΜΜΕ προκάλεσαν πανικό με ‘ένοπλους Αλβανούς’ στο νότο



Φεβρουάριος 27, 2019. 19:05


«Ένοπλοι Αλβανοί εισήλθαν στο χωριό Ρεστελίτσα, στο νότιο τμήμα της Σερβίας, κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο» είναι τα νέα που προκάλεσαν πανικό στη Σερβία.



 Σύμφωνα με την «Πρώτη Σερβική Τηλεόραση», ειδήσεις που αργότερα μεταδόθηκαν από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποτίθεται ότι έγιναν ανταλλαγές  πυρών και ότι ορισμένα σπίτια του χωριού αυτού κατεδαφίστηκαν.


Σύμφωνα με τις ειδήσεις, οι ένοπλοι Αλβανοί επιτέθηκαν και σε ένα άλλο χωριό και κατέστρεψαν ένα τρακτέρ.


Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση παρόμοιων πληροφοριών.
 Μόνο στις 3 μετά το μεσημέρι το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο χωριό και  ότι δεν υπήρχαν ένοπλοι Αλβανοί.


Οι ειδήσεις όμως κυκλοφορούν και μάλιστα ένα νέο στοιχείο παρουσιάστηκε.

 Εργαζόμενος σε δασική εταιρεία, ο Μίλομιρ Στεφάνοβιτς, ανέφερε στην εφημερίδα Βετσέρνιε Νόβοστι ότι χθες στις 5 το απόγευμα στο χωριό Ρεσταλίτσα τον πυροβόλησαν ένοπλοι Αλβανοί.


«Έριχναν προς το μέρος μου, φοβήθηκα και το έβαλα στα πόδια. Όταν βρέθηκα σε σημείο που υπήρχε τηλεφωνικό σήμα κάλεσα τους συναδέλφους μου να έρθουν εκεί που βρισκόμουν. Τους είπα να βιαστούν γιατί ανησυχούσα για την ασφάλειά μου», είπε ο Στεφάνοβιτς στη σερβική εφημερίδα.




Kurir.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr