Πρόεδρος Κοσόβου: Δεν μπορεί να υπάρξει αναγνώριση χωρίς διόρθωση των συνόρων



Φεβρουάριος 6, 2019. 19:39

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναγνώριση μεταξύ των δύο κρατών, Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, χωρίς να προσδιορίζονται τα σύνορα.


Σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Αμερικής», είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει, επίσης, διορθώσει τα σύνορα με το Μαυροβούνιο.


«Πρέπει να καθορίσουμε τα σύνορα με τη Σερβία. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τη  Σερβία και τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μας αναγνωρίζουν.


Η συμφωνία θα είναι διαφανής στους πολίτες. Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τα διλήμματα, η διαδικασία θα είναι διαφανής. Η Σερβία έχει εκφράσει προθυμία για διάλογο», είπε ο Θάτσι.


Επιπρόσθετα, ο υπουργός  Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι είναι ευκαιρία για επίτευξη συμφωνίας με την Πρίστινα, τώρα που στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε την επιθυμία η διευθέτηση των συνόρων να γίνει στη διάρκεια της θητείας του νυν προέδρου των ΗΠΑ.


tiranapost.al, koha.net, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr