«Η Βόρεια Μακεδονία ματαίωσε τα σχέδια της Ρωσίας», λέει ο Ποροσένκο



Φεβρουάριος 7, 2019. 15:08

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι η πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ ήταν πολύ δύσκολη, αλλά η χώρα έδειξε ενότητα», σημειώνει η σκοπιανό δημοσίευμα.



 Το δημοσίευμα επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Γιούνιον», σημειώνοντας ότι «η Ρωσία προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».


Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προέβη στη δήλωση αυτή πριν από την ψηφοφορία για το νόμο περί τροποποιήσεων του Συντάγματος της Ουκρανίας σχετικά με τη διαδικασία πλήρους προσχώρησης της χώρας  στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.


Το δημοσίευμα προσθέτει ότι στις 6 Φεβρουαρίου υπογράφηκε στις Βρυξέλλες ένα πρωτόκολλο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ότι «αυτό το βαλκανικό κράτος θα γίνει σύντομα το 30ό  μέλος της Συμμαχίας».


«Ο δρόμος προς τη ‘Βόρεια Μακεδονία’ ήταν πολύ δύσκολος, αλλά η χώρα επέδειξε ενότητα και ματαίωσε τα σχέδια της Ρωσίας που προσπάθησε να σταματήσει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας της Ευρώπης. Οι θύρες του ΝΑΤΟ είναι τώρα ανοιχτές στην 30ή χώρα», ανέφερε ο Ποροσένκο, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.


kajgana.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr