Υπουργείο Άμυνας Αλβανίας: Ξηλώθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί μετά την κλοπή πολεμικού υλικού





Φεβρουάριος 4, 2019. 19:35

Μετά το μεγάλο σκάνδαλο της κλοπής όπλων και πυρομαχικών από τη ναυτική βάση της Αλβανίας  στο Πασαλιμάν, η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά απολύσεων ανώτατων αξιωματικών.


Πηγές από το υπουργείο Άμυνας, επισημαίνουν ότι έχει ολοκληρωθεί η διοικητική εξέταση σχετικά με την κλοπή όπλων και πυρομαχικών από την αποθήκη πυρομαχικών της ναυτικής βάσης. 


Η διοικητική εξέταση διεξήχθη από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων και αποδίδει ευθύνες σε όλη τη γραμμή εντολής στη Ναυτική Διοίκηση και στη διοίκηση του Πασιλιμάν.


Με βάση την έρευνα, η ευθύνη για τα μέτρα ασφάλειας στη ναυτική βάση καταλογίζεται στον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, στον Διοικητή της Βάσης και σε ολόκληρη  τη γραμμή εντολής.


Μετά την έρευνα, η Τζάσκα, ύστερα από πρόταση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου, ξήλωσε 15 στρατιωτικούς διοικητές που εμπλέκονται σε θέματα ασφάλειας και διατήρησης στη Ναυτική Δύναμη και στη βάση του Πασαλιμάν.







--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr