Σκόπια: Συνάντηση Ζόραν Ζάεφ με Αλβανούς επενδυτές



Φεβρουάριος 19, 2019. 18:16

«Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ,  είχε χθες  συνάντηση εργασίας με 40 αντιπροσώπους αλβανικών εταιρειών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε διάφορους τομείς στη χώρα,  καθώς και με εκπροσώπους των Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Τιράνων», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, καλωσόρισε τους δυνητικούς επενδυτές στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος, όπως είπε,  είναι ο ίδιος φίλος της Αλβανίας και εξέφρασε τη μεγάλη ευγνωμοσύνη του που η Αλβανία είναι μεταξύ των πρώτο χωρών που επικύρωσαν ο Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.


«Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να σας ενθαρρύνω να αυξήσετε το εμπόριο, τις αμοιβαίες επενδύσεις, εδώ στη Βόρεια Μακεδονία, και εμείς στην Αλβανία και να συνεργασθούμε. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ελπίδες προς το μέλλον και κινούμαστε προς την ΕΕ, ως χώρες με τις ίδιες ευρωατλαντικές φιλοδοξίες, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε την αμοιβαία οικονομική και εμπορική συνεργασία. Ας τονίσουμε τα θετικά παραδείγματα που έχετε στην Αλβανία και τα φέρνεται εδώ για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες μας για τα οφέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.


Ο ίδιος τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του από την άποψη της περιφερειακής συνεργασίας  είναι η προώθηση των υποδομών σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών τόσο σιδηροδρομικά όσο και άλλων επενδυτικών έργων στην οδοποιία.


Αναφερόμενος στο διάδρομο 8 είπε χαρακτηριστικά: 


«Εργαζόμαστε για την προετοιμασία των αιτημάτων επένδυσης και της σιδηροδρομικής δυνατότητας που θα συνδέσει, κυριολεκτικά, το λιμάνι του Δυρραχίου μέχρι τα σύνορά μας, μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κίσεβο, την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε στα Σκόπια, στη Σόφια και στη Μαύρη Θάλασσα, που θα μας συνδέει με τη Βουλγαρία και την Κωνσταντινούπολη, ανοίγοντας πλήρως τον διάδρομο 8».


Πρόσθεσε ότι στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, θα ανοίξει η πρώτη «One Stop Shop» μεταξύ Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, που θα μειώσει κατά το ήμισυ τον χρόνο αναμονής των φορτηγών, εμπορευμάτων και επιβατών, όπως σημειώνει η tribuna.mk.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr