Σκόπια/Σερβία: Συνάντηση Χρίστιαν Μίτσκοσκι με τον Σέρβο πρόεδρο



Φεβρουάριος 6, 2019. 17:29

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων κατά την επίσκεψή του στη σερβική πρωτεύουσα, Βελιγράδι, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σερβίας. Σχετική αναφορά έκανε ο ίδιος στη σελίδα του στο  Facebook


«Είχα την ευκαιρία στο Βελιγράδι να συναντηθώ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας και πρόεδρο του SNS (Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα), Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Μιλήσαμε για την κατάσταση στην περιοχή και τις ευκαιρίες συνεργασίας που είναι διαθέσιμες. Συγχρόνως συζητήθηκε  η συνεργασία μεταξύ των δύο αδελφών κομμάτων και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων  αυτού του σχεδίου.


Η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ θα πρέπει να οικοδομήσει μια ανοικτή, ισορροπημένη, πολιτική γειτονίας,  βασισμένη σε αρχές και ειλικρινείς αξίες», έγραψε ο Μίτσκοσκι μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο Πρόεδρο.


Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, μέχρι στιγμής, στη σελίδα του, για την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.


Το κρατικό πρακτορείο MIA, ωστόσο, παρουσιάζει τις θέσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης: «Χαιρετίζω την επιτυχία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» είπε σε σχετική ερώτηση ο Μίτσκοσκι,  προσθέτοντας ότι το τίμημα, όπως το καθόρισε ο Ζάεφ,  ήταν πολύ ακριβό για τους πολίτες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr