Ερντογάν: Δεν μας θέλουν στην ΕΕ γιατί είμαστε μουσουλμάνοι





Φεβρουάριος 16, 2019. 20:15

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δέχεται την Τουρκία στην Ένωση, επειδή η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα.



«Αποκαλύπτω τώρα το λόγο για τον οποίο [η ΕΕ]  δεν δέχεται την Τουρκία. Το λέω ανοιχτά, υπάρχει ένας μόνο λόγος: Είμαστε μουσουλμάνοι, δεν θα μας δεχθούν επειδή είμαστε μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη  σε ένα κοινό πρόγραμμα των κυβερνητικών τηλεοπτικών σταθμών ATV και A Haber.
 
Φωτό: milliyet.com.tr

Η Τουρκία άρχισε διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη στην ΕΕ το 2005.


 Η πρόοδος ήταν αργή και από τα 35 κεφάλαια που ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσχώρησης μόνο 16 είχαν ανοίξει και το ένα έκλεισε μέχρι το Μάιο του 2016.


Από το 2016, όταν η Τουρκία έζησε τον Ιούλιο,  μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε μια μαζική καταστολή σε πολλούς απλούς πολίτες με το πρόσχημα της καταπολέμησης  του πραξικοπήματος, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις σταμάτησαν.


Η ΕΕ κατηγόρησε και επέκρινε την Τουρκία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελλείμματα στο κράτος δικαίου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr