Ο αμερικανικός στρατός ζητά άμεσα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα του Ισραήλ





Φεβρουάριος 6, 2019. 20:44

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει περιορισμένο αριθμό πυραυλικών αμυντικών συστημάτων  τύπου Iron Dome από το Ισραήλ για να καλύψει άμεσες ανάγκες για μια προσωρινή ικανότητα έμμεσης πυραυλικής προστασίας, όπως δημοσιεύει ισραηλινό δημοσίευμα.


«Το Iron Dome έχει αξιολογηθεί  και έχει δοκιμασθεί  ως σύστημα που έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τους στρατιώτες των ΗΠΑ από ένα ευρύ φάσμα  έμμεσων επιθέσεων και εναέριων απειλών», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, ο αμερικανικός στρατός ανέφερε στο Ισραήλ ότι αποφάσισε να αγοράσει τα συστήματα αυτά για «άμεσες ανάγκες του στρατού των ΗΠΑ».


Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος εκτελεί συγχρόνως και τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «μεγάλο επίτευγμα για το Ισραήλ» και «περαιτέρω απόδειξη των ισχυρών δεσμών μας με τις ΗΠΑ καθώς και της αύξησης της επιρροής του Ισραήλ στον κόσμο».


«Το Ισραήλ έχει το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome και το Iron Fist. Τα συστήματά μας μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.


Η αγορά θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.


Η κατασκευάστρια κρατική εταιρεία του Iron Dome «Rafael Advanced Defense Systems Ltd», επιβεβαίωσε τη συμφωνία χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Haaretz


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr