Επιστολή Ντόναλντ Τραμπ στον Ζόραν Ζάεφ- τι λέει



Φεβρουάριος 20, 2019. 20:01

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έλαβε σήμερα επιστολή από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ η οποία έχει ως εξής, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Λευκός Οίκος – Ουάσιγκτον


Α.Ε. Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Σκόπια


Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,


Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, σας συγχαίρω για την επικύρωση και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό είναι το πιο ιστορικό επίτευγμα στα Βαλκάνια από τη Συμφωνία του Ντέιτον και μαρτυρά την θαρραλέα ηγεσία σας.

 Μέσα από τις προσπάθειες σας με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, εξασφαλίσατε ένα πιο σταθερό και γεμάτο ευημερία μέλλον, όχι μόνο για τις δύο χώρες σας, αλλά για ολόκληρη την περιοχή.



Η χώρα σας θα καταλάβει τώρα τη θέση που ανήκει στη Βορειοατλαντική  Συμμαχία ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.


Ελπίζω ότι η Συνθήκη των Πρεσπών, θα αποτελέσει έμπνευση για άλλες χώρες της περιοχής.

 Τονίζει την ουσιαστική αλήθεια ότι με το πολιτικό θάρρος και τη δυνατότητα επικέντρωσης σε μακροπρόθεσμα οφέλη έναντι βραχυπρόθεσμων κινδύνων,  οι ηγέτες μπορούν να κάνουν σοβαρούς συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για να κατευθύνουν τις χώρες τους σε μια πορεία για ένα καλύτερο μέλλον.


Και πάλι σας συγχαίρω για την ηγεσία και τη δέσμευση σας να τερματισθεί αυτή η διαδικασία, από  τις διαπραγματεύσεις στην  επικύρωση,  μέχρι την πλήρη εφαρμογή της.


Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα μεγάλος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να σας καλωσορίσουμε ως τον 30ό σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ και να συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στα Δυτικά Βαλκάνια.


Εγκάρδια, 


Ντόναλντ Τραμπ


--
tv21.tv
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr