Αλβανία: Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης παραδίδουν την εντολή τους και παραιτούνται



Φεβρουάριος 20, 2019. 20:48


Μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για παράδοση των κοινοβουλευτικών εδρών, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισαν να υπογράφουν τις παραιτήσεις τους.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα,  ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να υπογράψει την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα. 

Μάλιστα, το έγγραφο της παραίτησης υπογράφεται από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και από τους υποψήφιους βουλευτές του καταλόγου.

Το έγγραφο της παραίτησης αναφέρει  ότι στη χώρα  δεν λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, η κυβέρνηση προσπαθεί να κλέψει τις ψήφους των πολιτών, ότι είναι μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Αλβανών, το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία και την περιουσία.


«Λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής κατάσταση οικονομικής κρίσης, μαζικής εθνικής μετανάστευσης,  φέρνοντας κοινωνική δυστυχία».


Η αντιπολίτευση ζητά τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και το ξεκλείδωμα της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ μέσω ελεύθερων και δίκαιων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Ένας από τους πρώτους βουλευτές που υπέγραψαν την παραίτησή του είναι ο κάτωθι  Έρβιν Σαλιάνι.


 Balkan Web
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr