Αλβανία: Ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε γυναίκα με τρίδυμα – παρέδωσε επιταγή



Φεβρουάριος 12, 2019. 15:58

Τίρανα.

 Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανάρτησε στη σελίδα του ένα βίντεο  από την επίσκεψή του σε μαιευτική κλινική όπου γεννήθηκαν  τα πρώτα τρίδυμα του έτους, παραδίδοντας στη μητέρα μία επιταγή. 


Η επίσκεψη έγινε  στο μαιευτήριο  Κότσο Γκλιοζένι στα Τίρανα,  όταν πληροφορήθηκε ότι μια Αλβανίδα γέννησε τρίδυμα- δύο κορίτσια και ένα αγόρι.


Ο Ράμα που έχει κάνει εκστρατεία για αύξηση του πληθυσμού της Αλβανίας έγραψε χαρακτηριστικά: 

«Τα πρώτα τρίδυμα φέτος ήρθαν με 120 χιλιάδες νέα λέκ το καθένα μαζί του».


Συνοδευόμενος από την υπουργό Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγχάρηκε τη μητέρα των τρίδυμων  λέγοντας:


 «Ποιο είναι το επίδομα όταν γεννιούνται τρίδυμα; Έτσι, όταν γεννιούνται  τρίδυμα το καθένα παίρνει όσα το τρίτο δηλαδή 1,2 εκατομμύρια λέκ. Γεννήθηκαν με τα χέρια γεμάτα».


«Ο νόμος για την ενίσχυση των νεογέννητων ισχύει για πρώτη φορά στη χώρας μας, όπου οι μητέρες ανταμείβονται με επιταγές χρημάτων και αυτό ισχύει από την 1η Ιανουαρίου,  για όλα τα 2200 μωρά που γεννήθηκαν το τρέχον έτος», σημειώνει το δημοσίευμα.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr