Οι γυναίκες και τα παιδιά από το τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών



Φεβρουάριος 28, 2019. 08:10

Συρία.

Πάνω από τα ερείπια του ‘Χαλιφάτου’ στην Μπαγκουόζ,  στις ανατολικές όχθες του ποταμού Ευφράτη,  αλλά και σε περιοχές της Ντέιρ αλ Ζόρ,  που ελέγχονται τώρα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις παρουσιάστηκε ένα νέο πρόβλημα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Περισσότερα από 700 άτομα καθώς και μέλη της οργάνωσης του Daesh, έχουν συγκεντρωθεί και αναμένεται να μεταφερθούν με  15 φορτηγά την Πέμπτη.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι μαχητές θα μεταφερθούν σε μια βάση της Διεθνούς Συμμαχίας στο Ντέιρ αλ Ζορ, όπου εκεί υπάρχουν χιλιάδες αιχμάλωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι διαφόρων εθνικοτήτων, από τη Συρία, Ιράκ, Ρωσία, Σομαλία, Φιλιππίνες και άλλων ασιατικών και δυτικών χωρών.


Το Reuters ανέφερε ότι έφθασαν στην Μπαγκουόζ την Τετάρτη 15 φορτηγά για να παραλάβουν εκατοντάδες γυναίκες που φορούσαν νικάμπ μαζί με τα παιδιά τους και παρατάχθηκαν για να πάρουν ψωμί και νερό. Περίμεναν μέσα στον ψυχρό αέρα και στην καταιγίδα της σκόνης για το επόμενο ταξίδι τους σε στρατόπεδο του διεθνούς συνασπισμού στη βορειοανατολική Συρία. Κοντά τους βρίσκονταν δύο ασθενοφόρα.


Υπήρχαν γυναίκες από  το Ιράκ, τη Συρία, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Πολωνία, την Ινδονησία. Μεταξύ τους ήταν αγόρια και κορίτσια σοκαρισμένα από όλα όσα έβλεπαν γύρω τους.


Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι τουλάχιστον 51 άτομα πέθαναν από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Πολλά άτομα πέθαναν εξαιτίας επιπλοκών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο στρατόπεδο.


Από την άλλη πλευρά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο για τα στρατόπεδα ή λίγο μετά την άφιξή τους και τα περισσότερα θύματα ήταν βρέφη μερικών μηνών.


Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, μια υπηρεσία βοήθειας που λειτουργεί στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε τα περισσότερα βρέφη πέθαναν την Τετάρτη.



Σύμφωνα με αυτήν, οι νεοφερμένοι στο στρατόπεδο είναι κυρίως έγκυες γυναίκες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της κύησης και ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη να αυξηθούν οι μητρικές υπηρεσίες.




alarabiya.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr