Η Ρωσία είναι έτοιμη να προωθήσει φιλικές σχέσεις με τη Μακεδονία



Φεβρουάριος 8, 2019. 19:38

«Η απουσία επιθυμίας σε ορισμένες δυτικές χώρες να δεχθούν την πραγματικότητα ενός πολυκεντρικού κόσμου που σχηματίζεται αντικειμενικά και ο  οποίος προσπαθεί  να επιβάλει τη θέλησή του, οδηγούν σε αύξηση των δυνατοτήτων σύγκρουσης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής μας ηπείρου.


Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία θα συνεχίσει να ηγείται μιας ανεξάρτητης πολυτομεακής πολιτικής, με στόχο τα εθνικά συμφέροντα, να ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας και να δημιουργήσει ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για την δυναμική της ανάπτυξη».


Αυτό είπε στην ομιλία του στο Μοναστήρι/Μπίτολα ο Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Μπαζνίκιν, έκτακτος και πληρεξούσιος πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Σκόπια, με την ευκαιρία του παραδοσιακού εορτασμού της Ρωσικής Ημέρας της Διπλωματίας, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την ετοιμότητα για την προώθηση φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


«Είμαστε ανοιχτοί για εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις χώρες που είναι έτοιμες να συνεργασθούν ειλικρινά για να βρουν αποδεκτούς συμβιβασμούς αμοιβαίου οφέλους. Κατανοούμε και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε φιλικές σχέσεις με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας δε διάφορους τομείς, ακόμη και εντατικά, εάν οι εταίροι μας είναι έτοιμοι για αυτό.


Οι αδελφικοί μας λαοί συνδέονται με στενούς πνευματικούς δεσμούς με πολλά κοινά ιστορικά σημεία που είναι μια σταθερή βάση για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων προς όφελος των λαών μας», είπε στην ομιλία του ο Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Μπαζνίκιν.


Η ομιλία του Ρώσου αξιωματούχου έγινε στη σλαβική γλώσσα (βαρδαρική) των Σκοπίων και προς τιμή του Προξένου της άλλοτε Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Αλεξάντερ Αρκαντίεβιτς Ροστόφσκι,   που σκοτώθηκε την ημέρα αυτή το 1903 σε βομβιστική επίθεση.


alfa.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr