Αλβανία: Η Αμερικανική Πρεσβεία αντιδρά στις απειλές της αντιπολίτευσης



Φεβρουάριος 19, 2019. 20:36

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, αντέδρασε άμεσα στις αποφάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση να παραδώσουν τις έδρες τους.


Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους βουλευτές να απορρίψουν τις εκκλήσεις αυτές  που τους ωθούν σε απόσυρση των εντολών τους και την χαρακτηρίζει ως ‘πολιτική αλαζονεία’.


«Μια υγιής δημοκρατία απαιτεί η αντιπολίτευση να λειτουργεί με εποικοδομητικά μέσα στους συνταγματικούς θεσμούς. Οι απειλές από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να εγκαταλείψουν τις έδρες τους στο κοινοβούλιο, υπονομεύουν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και υπονομεύουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία στην εφαρμογή του νόμου και στην υπεύθυνη διακυβέρνηση.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν όλους τους βουλευτές να παραμείνουν στις πολιτικές διαμαρτυρίες και να απορρίψουν τις εκκλήσεις να εγκαταλείψουν τις έδρες τους και να υπερασπισθούν τα ιδανικά και τις αρχές που έχουν ζωτική σημασία για κάθε ισχυρή δημοκρατία. Αν αποτύχετε να κάνετε τη δουλειά σας, θα απογοητεύσετε τους ανθρώπους που έχετε το προνόμιο να εκπροσωπείτε», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.


newsbomb.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr