Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Σκόπια: Ο Ζάεφ αναφέρθηκε στην απογραφή των εθνοτήτωνΦεβρουάριος 26, 2019. 08:38

Σκόπια.
 
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε σήμερα (χθες) ότι η απογραφή του πληθυσμού που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο θα περιλαμβάνει μία στήλη για την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες, αν και προηγούμενα είχα ανακοινωθεί ότι δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο και ότι θα αναγράφονταν μόνο η μητρική γλώσσα των πολιτών.


«Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει μία στήλη καταγραφής για την εθνότητα, επειδή είναι πολύ σημαντικό για τις μικρότερες κοινότητες.
 Για παράδειγμα, η κοινότητα των Ρομά χρησιμοποιεί ελάχιστα ή λιγότερο συχνά τη μητρική της γλώσσα, και αν γίνει καταγραφή βάσει της γλώσσας τότε η απογραφή δεν θα δείξει τον πραγματικό αριθμό των ατόμων της κοινότητας», δήλωσε ο Ζάεφ, πριν από την προώθηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Απασχόλησης για το 2019.


Με τις διαδικασίες αυτές, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ως μέλη των μεγαλύτερων εθνοτικών κοινοτήτων, έχουμε πάρει απόφαση και έχουμε δημιουργήσει μια κοινή θέση για να ενθαρρύνουμε τόσο την Eurostat όσο και την κρατική στατιστική υπηρεσία να έχουν μια στήλη για την εθνότητα.


sitel.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr