ΥΠΕΞ Σερβίας: Τώρα είναι η ώρα για συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο



Φεβρουάριος  11, 2019. 10:08

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αναφέρει ότι αυτή η στιγμή είναι η πλέον ευνοϊκή για τη χώρα του να υπογράψει την τελική συμφωνία με την Πρίστινα.


Σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντάτσιτς τόνισε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ είναι ευνοϊκή για τα συμφέροντα της Σερβίας, ενώ οι Αλβανοί προσπαθούν να παρατείνουν χρονικά  τη συμφωνία μέχρι να αλλάξουν αυτές οι συνθήκες.


«Η κυβέρνηση του Τράμπ δεν είναι σαν αυτή του Ομπάμα και του Κλίντον», είπε ο Ντάτσιτς αναφερόμενος στην υποστήριξη που είχε η Πρίστινα από την Ουάσιγκτον, όταν στον Λευκό Οίκο κατοικούσε ο Μπαράκ Ομπάμα.


Ο Ντάτσιτς φοβάται τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και πιθανή υποψηφιότητα του Τζόζεφ Μπάιντεν από τους Δημοκρατικούς, πως ως αντιπρόεδρος ήταν ο κύριος υποστηρικτής του Κοσσυφοπεδίου.


«Το ζήτημα είναι εάν η επιστροφή του Τζόζεφ Μπάιντεν θα είναι καλή για τα συμφέροντα της Σερβίας», είπε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.


Άλλωστε ο σχεδιασμός και η επιμονή για την υπέρμετρη δασμολόγηση των σερβικών προϊόντων από την κυβέρνηση  της Πρίστινα- του Ραμούς Χαραντινάι, έχει ως στόχο την παύση του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, μέχρι την πιθανή αλλαγή της διοίκησης στις ΗΠΑ.


politiko.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr