Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Ρωσία: Η μόνη απειλή για τη «Μακεδονία» είναι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου που εκπαιδεύτηκε από το ΝΑΤΟΦεβρουάριος 7, 2019. 21:50


Η ένταξη  της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.


«Ασφαλώς θα πρέπει να πληρώσει για την προστασία από το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ήδη ποια είναι η τιμή για αυτήν. Θα πρέπει να πληρώσει με τη δικαιολογία της αύξησης των αμυντικών δαπανών, να συμμετέχει σε στρατιωτική εκπαίδευση, σε επιχειρήσεις που βρίσκονται μακριά από τα συμφέροντα του ‘μακεδονικού’ λαού, καθώς και με την απώλεια της δυνατότητας άσκησης μιας κυρίαρχης εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε η Ζαχάροβα.


Σύμφωνα με την ίδια,  οι αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δεν καταλαβαίνουν από τι είδους απειλή θα προστατεύσει το ΝΑΤΟ τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


«Η μόνη σοβαρή ένοπλη δύναμη που αποσταθεροποιεί την περιοχή είναι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου, που σχηματίσθηκε από πρώην μαχητές (του UCK). 

Δεν βλέπουμε άλλες απειλές για την ασφάλεια, επομένως αναρωτιόμαστε εάν η Συμμαχία θα πολεμήσει με εκείνους που έχει εκπαιδεύσει και τους παρέδωσε όπλα», είπε η Ζαχάροβα- σύμφωνα με το σκοπιανό δημοσίευμα.


emagazin.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr