Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τη νέα εκκλησία της ΟυκρανίαςΦεβρουάριος 3, 2019. 16:38

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τη νέα  Εκκλησία  που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πατριάρχης Ειρηναίος μίλησε για αυτό το θέμα στο τηλεοπτικό κανάλι ‘1’ της Ρωσίας, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.


Η ενθρόνιση του επικεφαλής της νέα Εκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφάνειου, πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή στον καθεδρικό ναό της Σοφίας του Κιέβου.


Την παρακολούθησαν  ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και η σύζυγός του, τα μέλη της κυβέρνησης καθώς και η υποψήφια για την προεδρία, Γιούλα Τιμοσένκο.


Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων θρησκευτικών οργανώσεων της Ουκρανίας, όπως ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, μητροπολίτης Γαλλίας , Εμμανουήλ. 


«Μας έστειλαν, αλλά απαντήσαμε ότι δεν θέλαμε να παρευρεθούμε, δεν θα τους αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο Ειρηναίος, απαντώντας στο ερώτημα εάν ο Επιφάνειος του έστειλε πρόσκληση για την ενθρόνιση.               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr