Σκόπια: Με κοινό υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνουν κυβέρνηση και αλβανικά κόμματα



Φεβρουάριος 27, 2019. 20:10

Σκόπια.

Η ηγέτης του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI, ο Αλί Αχμέτι, μετά τη συνάντηση στο κοινοβούλιο σήμερα με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος της Σοσιαλιστικής Ένωσης, υπογράμμισε ότι συμφώνησε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές με κοινό υποψήφιο. Το όνομα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

«Συμφωνήσαμε σε αυτές τις εκλογές να βρούμε έναν κοινό υποψήφιο. Είχαμε μια σημαντική συνάντηση με περιεχόμενο, κάναμε μια ουσιαστική ανάλυση, αποφασίσαμε ότι πρέπει να καθιερώσουμε ένα πρότυπο στη χώρα μας. Αν και υπήρξαν προσπάθειες για αυτό από πριν, δεν ήταν επιτυχείς», είπε ο Αχμέτι προς τα μέσα ενημέρωσης μετά από την συνάντηση με τον Ζάεφ που κράτησε μία ώρα.


Επεσήμανε ότι θέλει να στείλει στους πολίτες  ένα μήνυμα, ότι στη χώρα, όπως είπε, «έχουμε αρκετά ώριμα κόμματα, αλλά και ώριμη κοινωνία,  ώστε να μπορούμε να έχουμε μια κοινή απόφαση για τον πρόεδρο της χώρας».


Τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Αχμέτι, ότι οι διαβουλεύσεις με τα άλλα αλβανικά κόμματα θα συνεχισθούν με αντικείμενο τον κοινό υποψήφιο πρόεδρο.



vecer.press

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr