Αλβανία: Ο Σπετίμ Ιντρίζι λέει ότι τάσσεται με την αντιπολίτευση στις παραιτήσεις των βουλευτών



Φεβρουάριος 21, 2019. 08:11

Τίρανα.

Ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU,  αντέδρασε σε δημοσίευμα της opinion.al σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος (PD)  και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση (SMI) με τις παραιτήσεις των βουλευτών, για το πώς θα ενεργήσουν οι τρεις βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις τάξεις του PDIU.


Ο Ιντρίζι δήλωσε ότι η απόφαση του PDIU είναι σύμφωνη με την ενωμένη αντιπολίτευση, καθώς το κόμμα είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος της αντιπολίτευσης από τις 7 Σεπτεμβρίου.


Όσον αφορά τους βουλευτές, ο Ιντρίζι δήλωσε ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την απόφασή τους, καθώς δεν είναι πλέον βουλευτές του PDIU και τώρα ψηφίζουν υπέρ του κυβερνώντος  Σοσιαλιστικού Κόμματος.


«Δεν αμφισβητείται ότι είμαστε σε συμφωνία με την  απόφαση της αντιπολίτευσης να παραδώσουν τις  βουλευτικές έδρες. Κάναμε, ήδη, δήλωση αμέσως μετά τις δηλώσεις του Λουλζίμ Μπάσα. Οι τρεις βουλευτές (που έφυγαν από το κόμμα) και βρίσκονται στη Συνέλευση, δεν ανήκουν στο PDIU, είναι, πια, εγγεγραμμένοι ως ανεξάρτητοι και ψηφίζουν για το Σοσιαλιστικό Κόμμα,  …δηλαδή, δεν ήταν ποτέ στο PDIU. Το PDIU έχει από τις 7 Σεπτεμβρίου γίνει μέρος της ενωμένης αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ιντρίζι.


(Σημ. Στις βουλευτικές εκλογές  του 2017 από το PDIU, είχαν εκλεγεί τρεις βουλευτές, 2 στο Ελμπασάν και ένας στο Ντεμπάρ, οι οποίοι όταν έλαβαν κυβερνητικές θέσεις ανεξαρτητοποιήθηκαν)

--

27.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr