Σκόπια: Δημιουργήθηκε νέο πολιτικό κόμμα



Φεβρουάριος 18, 2019. 21:07

Η ιδρυτική συνέλευση του Κόμματος της Δημοκρατικής Ευημερίας των Ρομά (PDRP) πραγματοποιήθηκε στη Βίνιτσα, το οποίο απευθύνεται κυρίως μεταξύ των πληθυσμού των Αθιγγάνων στην ανατολική περιοχή της χώρας.


Ο Άξελ Αχμεντόφσκι απόφοιτος του Δικαίου από το Ντέτσεβο, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο,  υπεύθυνος για την εφαρμογή της στρατηγικής για τους Ρομά. Πέντε μέλη από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής εξελέγησαν στην ηγεσία του κόμματος.


«Επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, οι Αθίγγανοι από την Ανατολή, αυτό-οργανώθηκαν και συμφώνησαν να σχηματίσουν το δικό τους κόμμα, το οποίο θα εργασθεί για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους. 

Η δέσμευσή μας είναι να ενεργούμε ανεξάρτητα από άλλα κόμματα, με τη δυνατότητα μιας μεταγενέστερης συνεργασίας συνασπισμού σε μια από τις μεγάλες κομματικές δομές. 


Πίσω μας έχουμε σταθερή εκλογική περιφέρεια πάνω από δέκα χιλιάδες ανθρώπους που μας έχουν υποστηρίξει, έχουμε ήδη μαζί μας μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βίνιτσα», τόνισε ο Αχμεντόφσκι


Το νέο κόμμα που θα εδρεύει στο Ντέλτσεβο θα έχει παραρτήματα  σε όλους τους δήμους στους οποίους ζούνε Αθίγγανοι.


Για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει, και προς το παρόν το κύριο μέλημα της ηγεσίας του κόμματος είναι  η σύνταξη του προγράμματος δράσης, όπως σημειώνεται.


aktuelno24.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr