Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ράμα σε δείπνο με την ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου στην οικία του Χασίμ Θάτσι

Φεβρουάριος 4, 2019. 14:30

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δείπνησε με τους επικεφαλής του Κοσσυφοπεδίου- τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, τον πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κάντρι Βεσέλι, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό  Φατμίρ Λιμάι και τον υπουργό Εξωτερικών Μπεντζέτ Πατσόλι.


Ο ίδιος ο Ράμα δημοσίευσε φωτογραφία της συνάντησης στο σπίτι του προέδρου Θάτσι στην Πρίστινα, την οποία φωτογραφία χαρακτήρισε ως ‘ ως φωτό της ημέρας’.


Τι συζητήθηκε στη συνάντηση δεν έγινε γνωστό, αλλά τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ασφαλώς απασχολήθηκαν με την αλλαγή των συνόρων και τη δασμολόγηση των σερβικών προϊόντων από την κυβέρνηση της Πρίστινα.


Η συνάντηση αυτή καταδεικνύει είναι ότι οι Αλβανοί της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου έχουν μια ενιαία στάση έναντι των Σέρβων.

Πληροφορίες, εξάλλου,  αναφέρουν ότι ενδέχεται να ανασταλεί το μέτρο της φορολόγησης των σερβικών προϊόντων για ένα τρίμηνο, λόγω των πιέσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ,  αλλά η Πρίστινα στην περίπτωση αυτή σκέφτεται να θέσει όρους στη Σερβία, όπως σημειώνεται.


sot.com.al, balkanweb.com,

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr