Σκόπια: Εκπρόσωποι τουρκικών εταιρειών συναντήθηκαν με τον Ζόραν Ζάεφ- ενδιαφέρον για επενδύσεις



Φεβρουάριος 13, 2019. 18:45

Σκόπια.


Εκπρόσωποι τουρκικών εταιρειών, μέλη του Συμβουλίου Επιχειρήσεων Τουρκίας- Βόρειας  Μακεδονίας  στο Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τους υπουργούς οικονομικών, όπου έδειξαν ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας και την κρατική στήριξη για νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και των κατασκευών.


Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Κότσο Αγκιούσεφ,  εξήγησε τις διαδικασίες για κρατική στήριξη σε νέες επενδύσει φωτοβολταϊκών σταθμών  και ανακοίνωσε ότι η προετοιμασία της διαδικασίας υποβολής προσφορών βρίσκεται στο τελικό στάδιο.


Ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι, ο οποίος αναφέρθηκε στον τομέα των μετάλλων και τις διαδικασίες έκδοσης παραχωρήσεων για εκσκαφές μαρμάρου, ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί  κατά 75% η παραχώρηση εκμετάλλευσης μεταλλικών και μη μεταλλικών πρώτων υλών.


Στη συνάντηση, οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν μεγάλη υποστήριξη για τα τολμηρά βήματα που οδήγησαν τη χώρα μας στην πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ με την εκτίμηση ότι αυτή είναι μια σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση σταθερού επιχειρηματικού κλίματος και την προσέλκυση νέων ξένων άμεσων επενδύσεων.

 Α1οn
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr