Επεισόδιο στο Αλβανικό Κοινοβούλιο: Βουλευτής ‘χρωμάτισε’ τον πρωθυπουργό



Φεβρουάριος 14, 2019. 16:23

Τίρανα.

Όταν άρχισε η συνεδρίαση του αλβανικού κοινοβουλίου, παρουσία του προέδρου του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, για την ψήφιση της συμφωνίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ένα περιστατικό δημιούργησε αναταραχή στην αίθουσα.


Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Έντι Παλόκα, σηκώθηκε και πλησιάζοντας τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, έριξε εναντίον χρώμα το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε σύριγγα.


Δημιουργήθηκε αναταραχή, καθώς υπήρχαν οι υπόνοιες ότι ενδεχομένως στη σύριγγα να υπήρχε χημική ουσία.


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Γκράμοζ Ρούτσι, αποφάσισε την άμεση αποπομπή του από την αίθουσα και  την απομάκρυνση του  για ένα δεκαήμερο από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.


Όλα συνέβησαν αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος μίλησε όχι με κολακευτικά λόγια για τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, παρουσία του προέδρου του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι.


Ο Ράμα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, για το γεγονός ότι ο αρχηγός  της αντιπολίτευσης, Μπάσα, στην ομιλία του κατηγόρησε τον Ράμα και η ομιλία του είχε εστιαστεί στην διαδήλωση της αντιπολίτευσης στις 16 Φεβρουαρίου.


Αυτή η παρέμβασή του  θεωρήθηκε ως προσβολή προς τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος  και η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή που εκλέγεται στο Δυρράχιο με το Δημοκρατικό Κόμμα, Έντι Παλόκα.


Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Έντι Ράμα: «Δεν με ενοχλούν τα χρώματα (!) από μικρός ασχολούμαι με αυτά»… υπονοώντας τα χρώματα της ζωγραφικής, ως ζωγράφος.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr