Ο πρόεδρος της Αλβανίας στους Αρμπερές της Ιταλίας



Φεβρουάριος 13, 2019. 19:03

Μετά από πρόσκληση του Επισκόπου Ντονάτο Ολιβέριο,  της επαρχίας  Λούνγκρο (στα αρμπερές Ούνγκρα) της Καλαβρίας στη νότιο Ιταλία, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συμμετέχει σε επίσημες τελετές για την 100ή επέτειο της επαρχίας των Αρμπερές, που θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό της Λούνγκρο.


 Ο πρόεδρος Μέτα χαιρετίζει τη δημιουργία της επαρχίας Λούνγκρο στις 13 Φεβρουαρίου 1919, που σηματοδότησε την ιστορική ημερομηνία κατά την οποία το Βατικανό αναγνώρισε  τους πιστούς της Βυζαντινής Εκκλησίας  στην Ιταλία, των Αρμπερές, οι οποίοι για περισσότερα από τετρακόσια χρόνια τελούσαν τη Θεία Λειτουργία στη γλώσσα Αρμπερές στην Ιταλία.


 «Η επαρχία Λούνγκρο είναι η μεγαλύτερη επαρχία των Αρμπερές στην ιταλική χερσόνησο. Η 100η επέτειος από την ίδρυση της επαρχίας της Ούνγκρας είναι η πιο σημαντική στιγμή του ταξιδιού των Αρμπερές που προσπαθούν σήμερα να μην χάσουν την εθνική τους ταυτότητα, τη μητρική γλώσσα, τις θρησκευτικές τελετές, τον πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά του Εθνικού μας Ήρωα, Γκέργκι Καστριώτη Σκεντέρμπεη», όπως σημειώνει η αλβανική ‘Σκιπτάρια’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr