Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Οι Μουτζαχεντίν στην Αλβανία ετοιμάζονται για ανατροπή του καθεστώτος στην ΤεχεράνηΦεβρουάριος 18, 2019. 09:07

Τίρανα.

Σύμφωνα με το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην Αλβανία εκπαιδεύονται μέλη μια πολιτικής σέχτας που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς της Τεχεράνης.

Πάνω από δύο χιλιάδες μέλη της οργάνωσης  των Μουτζαχεντίν - Mojahedin-e Khalq (MEK), που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες από τις κυβερνήσεις του Ιράν, εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο στη βορειοδυτική Αλβανία. 

Οι ενέργειές τους υποστηρίζονται από αμερικανικό επιτελείο  που βρίσκεται υπό τον  Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


  Εκπαιδεύονται πως να κόβουν κεφάλια


Τα μέλη της MEK λένε ότι κάνουν γυμνάσια τρεις φορές την εβδομάδα και σε αυτά περιλαμβάνονται πώς να σκοτώσουν έναν άνθρωπο με μαχαίρι κόβοντάς του το λαιμό, ή να του σπάσουν τα χέρια ή να τρυπήσουν στα μάτια κλπ.


Το στρατόπεδο έχει μέγεθος 50 ποδοσφαιρικών γηπέδων και προστατεύεται από υψηλούς φράχτες. Ο χώρος στον οποίο διαμένουν βρίσκεται μόλις 35 λεπτά  με αυτοκίνητο από την αλβανική πρωτεύουσα, αλλά οι άνθρωποι ζουν απομονωμένοι. Λέγεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς από τους σχεδόν δύο χιλιάδες έχουν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και προσωπικούς υπολογιστές.


Για τη δημοσιογραφική έρευνα πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με 15 μέλη της MEK

Από τις αφηγήσεις τους γίνεται σαφές ότι μεταξύ των άλλων εκπαιδεύονται στη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα του Ιράν όπως στο Twitter και στο Facebook. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν εντολή να προσελκύουν νέα μέλη.


Σύμφωνα με το Der Spieger ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία υποστηρίζει την ομάδα παραμένει ασαφής.


Το υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα αρνήθηκε να σχολιάσει τα αναφερόμενα στον καταυλισμό.


focus-news.net - φωτό der Spiegel


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr