Αμερικανικά ‘αντίποινα’ για τη δασμολόγηση στο Κοσσυφοπέδιο



Φεβρουάριος 23, 2019. 15:58

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κοσσυφοπέδιο επιβεβαίωσε στο 'Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη' ότι ακυρώθηκαν  οι προσκλήσεις σε 14 συμμετέχοντες από το Κοσσυφοπέδιο, σε οκτώ προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μελετών Ασφάλειας ‘ Τζορτζ Μάρσαλ’.


«Η αμερικανική πρεσβεία επιβεβαιώνει ότι οι προσκλήσεις σε 14 συμμετέχοντες από το Κοσσυφοπέδιο σε οκτώ προγράμματα που ξεκινούν από τον Μάρτιο  και μέχρι το Σεπτέμβριο έχουν ακυρωθεί», ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ.


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών Ασφάλειας «Τζορτζ Μάρσαλ’ αντιμετωπίζει τις προσκλήσεις της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας. 


«Αυτές οι προσκλήσεις ήταν για αυτά τα σεμινάρια/προγράμματα», δήλωσε η Πρεσβεία.
Το μέτρο αυτό ακολουθεί την ακύρωση της επίσκεψης του στρατηγού της Εθνικής Φρουράς της Αϊόβα, Τίμοθι Ορ στο Κοσσυφοπέδιο, σε ένδειξη δυσαρέσκειας των ΗΠΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει δασμούς 100% επί των προϊόντων που εισάγονται από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγονίνη, ανατρέποντας με τον τρόπο αυτό τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


balkanweb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr