Ο χρυσός του ISIS βρίσκεται στα χέρια των Κούρδων της Συρίας! – τουρκικό δημοσίευμα
Φεβρουάριος 25, 2019. 18:16

Η υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες  (κουρδική) τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκής Προστασίας- YPG, μετά την κατάληψη του ‘Μπαγκόζ’,  του τελευταίου προπύργιου της τρομοκρατικής οργάνωσης του Daesh, που έφερε τη διάλυσή της,  ο επικεφαλής Αμπού Μπακρ Μπαγκντάντι φέρεται να διέφυγε στο Ιράκ και οι 50 τόνοι χρυσού των τρομοκρατών πέρασαν στα χέρια του YPG, γράφει η τουρκική haberturk.com.


Ο χρυσός είχε συγκεντρωθεί από τους τρομοκράτες από το 2014.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγές ασφαλείας, που επικαλείται το δημοσίευμα, ο ηγέτης του ISIS,  αλ Μπαγκντάντι έχει μετακομίσει στην επαρχία Αλ Ανμπάρ του Ιράκ για να αναδιοργανωθεί.


«Επομένως, ο Daesh που έχασε την Ντέιρ ελ Ζορ και την Μπαγκόζ, πήγε στην ελ Ανμπάρ για να δημιουργήσει ένα νέο στρατόπεδο για την οργάνωση», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο  στις ταχέως μεταβαλλόμενες ισορροπίες στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη ήταν η επέμβαση του YPG και του SDG που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην περιοχή Μπαγκόζ όπου βρισκόταν ο χρυσός των τρομοκρατών.


Πηγές στην περιοχή υποδεικνύουν ότι η ποσότητα του χρυσού που κατασχέθηκε είναι 50 τόνοι.


Από το 2014 πολλές τράπεζες στο Ιράκ και τη Συρία λεηλατήθηκαν, εκλάπησαν, επίσης,  βίαια  επιχειρηματίες που διατηρούσαν  χρυσό και χρήματα και όλος αυτός  ο πλούτος πηγαίνει στα χέρια των Κούρδων τρομοκρατών, ενώ οι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι παρέμειναν μπροστά σε όλα αυτά σιωπηλοί, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr