Βουλευτής του VMRO: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έλυσε προβλήματα μεταξύ των δύο λαών


 
Φεβρουάριος 2, 2019. 20:48

Σκόπια.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Ιλία Ντιμόφσκι, ο οποίος συμμετείχε σε διάφορες φάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε τις θέσεις του στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις τονίζοντας ότι «η Συνθήκη αυτή δεν δίνει λύσεις σε θέματα που θα τα βρούμε μπροστά μας».


«Σε συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων, είπα ότι τα  κύρια προβλήματα μεταξύ  του κράτους μας με την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή δεν συζητούνται, είναι κλειστά. Αλλά,  αυτά τα προβλήματα μεταξύ των λαών των δύο χωρών, θα ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα τα βλέπουμε και στις δύο πλευρές», τόνισε ο Ντιμόφσκι.


Επεσήμανε ότι η Συνθήκη με την Ελλάδα δεν περιλαμβάνει το θέμα της «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και αναρωτήθηκε «γιατί δεν έγινε σχετική αναφορά  και άφησε (η συμφωνία) το πρόβλημα αυτό ανοικτό, αφού γνωρίζουμε ότι υπάρχει».


Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή δεν εξετάζει το βασικό αυτό ζήτημα, το οποίο ενδεχομένως θα καθορίσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στα επόμενα 10 με 15 χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


pogled.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr