«Αλβανία, η 21η περιοχή της Ιταλίας»



Μάρτιος 24, 2019. 21:30

Το χρονικό που δημοσίευσε  η ιταλική τηλεόραση Rai 2  για την Αλβανία, όπου ένας διακινητής δήλωσε ότι από τα χρήματα των ναρκωτικών εξαγοράστηκαν οι εκλογές, αφορούσε μια εκπομπή 47 λεπτών που είχε ως τίτλο: «Αλβανία, η 21η περιοχή της Ιταλίας».

«Το λαθρεμπόριο υπήρξε έντονο κατά τη δεκαετία του 2000, ενώ η διακίνηση των ναρκωτικών δεν σταμάτησε ποτέ, αφού η Αδριατική έχει γίνει η ‘αουτοστράτα’ των διακινητών. 

Σύμφωνα με έκθεση της Euorpol για το 2017, η Αλβανία είναι ο κύριος τόπος καλλιέργειας και εμπορίας μαριχουάνας. Για την γηραιά ήπειρο, η Αλβανία είναι όπως η Κολομβία στην Λατινική Αμερική» , ανέφερε  ο Ιταλός δημοσιογράφος στο Rai2.



Σε συνέντευξή του, ο αστυνομικός διευθυντής, Αρντί Βελίου τόνισε ότι τα αποτελέσματα κατά των ναρκωτικών του 2018,  είναι τα πλέον θετικά των τελευταίων 30 ετών. Αλλά, οι δηλώσεις αυτές απορρίφθηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.


Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες οι αλβανικές εγκληματικές ομάδας έχουν κάνει συμφωνίες με κολομβιανά καρτέλ για τα ναρκωτικά, όπως και με την (εγκληματική οργάνωση της Καλαβρίας) Ντραγκέτα.



Στην εκπομπή αναφέρθηκε  η δραστηριότητα της εγκληματικής ομάδας Αβντούλα, η εμπλοκή του δημάρχου του Δυρραχίου Βανγκιούς Ντάκο,  οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, οι αποχωρήσεις των υπουργών Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι και Φατμίρ Ξαφάι, λόγω εμπλοκής  μελών των οικογενειών τους με τα ναρκωτικά.


Ο Λουλζίμ Μπάσα κατηγόρησε εξαγορές ψήφων με αποδεικτικά στοιχεία τα οποία βρίσκονται στην εισαγγελία.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα «η εξαγορά ψήφων γίνεται όπως ακριβώς στην Ιταλία αλλά και αλλού, αλλά οι εξαγορές ψήφων δεν  μπορούν  να παίξουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών».



a2news.com


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr