«336 Ουκρανοί ναύτες βρίσκονται στις φυλακές της Ιταλίας και της Ελλάδας»





Μάρτιος 5, 2019. 18:26

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι 336 μέλη του πολεμικού ναυτικού της, έχουν συλληφθεί, φυλακίστηκαν ή καταδικάστηκαν για διάφορα αδικήματα στις ιταλικές και ελληνικές φυλακές, γράφει το τουρκικό ‘Ντενίζ Χαμπέρ’.



Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου  Εξωτερικών της Ουκρανίας,  συνολικά 336 πεζοναύτες βρίσκονται στις φυλακές της Ιταλίας και της Ελλάδας για διάφορους λόγους.


Σχολιάζοντας το θέμα, ο διευθυντής της προξενικής υπηρεσίας του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεργκέι Πογκορέλτσεφ δήλωσε « από το προσωπικό του πολεμικού μας ναυτικού, 336 μέλη, βρίσκονται υπό κράτηση για διάφορους λόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα».
 

Σύμφωνα με τον Πογκορέλτσεφ οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται, αναφέρονται σε εγκληματικότητα: «τα τελευταία χρόνια έχουν καταμετρηθεί αυξημένες περιπτώσεις εγκληματικών στοιχείων μεταξύ των ναυτών μας», είπε,  προσθέτοντας ότι «το 2018, αναγκαστήκαμε να φέρουμε πίσω 64 ναύτες της χώρας μας».


Προφανώς, οι εγκληματικές πράξεις των Ουκρανών ναυτών έγιναν κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικών επισκέψεων στις δύο χώρες της Μεσογείου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr