Τουρκία: Οι καταδότες της αστυνομίας πήραν αμοιβή 3,7 εκατομμύρια δολάρια



Μάρτιος 7, 2019. 18:20

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας διένειμε αμοιβές στους καταδότες τρομοκρατών, συνολικού ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών ή 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.



Οι Τούρκοι πολίτες πληροφορούσαν τις αστυνομικές αρχές συμβάλλοντας στη σύλληψη ή στο θάνατο ατόμων που συνδέονταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν –PKK και το Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν – FETÖ.


Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, από τον Αύγουστο του 2015, συνολικά 249 Τούρκοι πολίτες έλαβαν αμοιβές συνολικού ύψους 19.547.000  τουρκικές λίρες ή 3,6 εκατομμύρια δολάρια.


Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί το κίνημα Γκιουλέν και τις οργανώσεις του PKK, τρομοκρατικές.


Μετά την ψήφιση του νόμου, τον Αύγουστο του 2015, για αμοιβή των πληροφοριοδοτών, υπήρξε μια έκρηξη τηλεφωνικών  κλήσεων προς τη γραμμή της κυβέρνησης, αφού είχε ανακοινωθεί ότι τα ονόματα θεωρούνταν εμπιστευτικά και δεν θα δίνονταν στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο που συνέταξε  το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ζητούνται πληροφορίες για 1208 άτομα που κατηγορούνται για τη διοργάνωση του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 και προσφέρεται συνολική αμοιβή 66,9  εκατομμύρια λίρες ($12.2 εκατ.).


Yeni Şafak,  Ahval, 


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr